Zilele Energiei 2015: Sporirea accesului la energia sigură, curată și eficientă

Zilele Energiei ale Uniunii Europene contribuie la răspândirea mesajului cu privire la energia sigură, curată și eficientă. Se estimează că acest eveniment va atrage mii de vizitatori din Europa și nu numai, prin intermediul a aproximativ 500 de prezentări, ateliere, expoziții, concerte, jocuri, chestionare, standuri și alte activități. Aproape un sfert din aceste evenimente vor avea loc în Bruxelles, pe parcursul Săptămânii energiei durabile a UE (EUSEW) și în timpul conferinței cu privire la politicile de urmat în domeniul energiei durabile; restul activităților vor fi organizate pe parcursul lunii iunie în localități din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene și din țări asociate, printre care Turcia, Serbia, Moldova, Georgia, Ucraina, Norvegia și Islanda.

Companii private, autorități publice, agenții din domeniul energiei, ONG-uri, cooperative, camere de comerț, asociații ale producătorilor și ale consumatorilor, reprezentanți media, instituții din domeniul educației, centre de cercetare și tehnologie, toate s-au angajat să găzduiască evenimente din programul deosebit de interesant din acest an.

Descoperiți Zilele Energiei, eveniment ce se desfășoară chiar lângă dumneavoastră – sau, mai mult decât atât, puteți propune chiar dumneavoastră propriul program!

Cadrul de desfășurare: mai mult decât o Zi sau chiar o Săptămână

Zilele Energiei constituie un element major al Săptămânii energiei durabile a UE (EUSEW), care are drept scop să răspândească bune practici, să inspire idei noi și să creeze parteneriate pentru a contribui la definirea uniunii energiei din cadrul Uniunii Europene. Aflată la a zecea ediție, Săptămâna energiei durabile a UE (EUSEW) este evenimentul anual principal, organizat la nivel european, destinat tuturor actorilor interesați să descopere cele mai bune metode de a atinge scopurile UE în materie de energie și climă. Organizat cu sprijinul Agenției Executive pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (EASME), în cooperare cu Comisia Europeană, acest eveniment include activități dedicate soluțiilor legate de eficiența energetică și energia din surse regenerabile în Europa.

În acest an, conferința anuală cu privire la politicile de urmat în domeniul energiei durabile, care va avea loc la Bruxelles în perioada 16-18 iunie, se concentrează în principal asupra rolului consumatorilor responsabili în cadrul noii uniuni a energiei. Ca parte a acestei conferințe, Premiile energiei durabile sunt acordate celor mai bune proiecte anuale din domeniul soluțiilor legate de eficiența energetică și energia din surse regenerabile. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Bruxelles la 16 iunie de către Jerzy Buzek, fost prim-ministru al Poloniei, actualmente șef al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) a Parlamentului European.

Miguel Arias Cañete, comisar european pentru politici climatice și energie, Maroš Šefčovič, vicepreședinte al Comisiei Europene responsabil pentru uniunea energiei, precum și alți demnitari vor contribui, de asemenea, la marcarea într-un mod special a celei de-a 10-a aniversări a Săptămânii energiei durabile a UE (EUSEW).

Înscrieți-vă la conferința cu privire la politicile de urmat în domeniul energiei durabile din cadrul Săptămânii energiei durabile a UE (EUSEW) până la data de 8 iunie!

Consultați aici programul conferinței pentru a afla mai multe detalii!

Energy Days Romania