Energy Days 2015: veilige, groene en efficiënte energie dichter bij huis

De Energy Days van de Europese Unie brengen veilige, groene en efficiënte energie onder de aandacht. Met zo’n 500 presentaties, workshops, tentoonstellingen, concerten, quizzen, vertoningen en andere activiteiten wil de EU duizenden bezoekers uit heel Europa en daarbuiten aanspreken. Bijna een vierde van de evenementen vindt plaats in Brussel, in het kader van de Europese Week van de Duurzame Energie (EUSEW) en de conferentie over het cohesiebeleid. De overige evenementen worden in juni georganiseerd op verschillende locaties in de 28 lidstaten van de EU en haar partnerlanden, waaronder Turkije, Servië, Moldavië, Georgië, Oekraïne, Noorwegen en IJsland.

Heel wat privéondernemingen, openbare instellingen, energieleveranciers, ngo’s, coöperaties, kamers van koophandel, industrie- en consumentenorganisaties, mediapartners, onderwijsinstellingen en onderzoeks- en technologiecentra tekenden al present voor de boeiende evenementen die dit jaar op de kalender staan.

Beleef de Energy Days bij jou in de buurt of zet zelf een eigen initiatief op touw!

Achtergrond: veel meer dan enkele dagen of een week

De Energiedagen vormen een belangrijk onderdeel van de EUSEW, waarmee de EU goede praktijken wil uitwisselen, verfrissende ideeën wil stimuleren en nieuwe samenwerkingsverbanden binnen de energie-unie van de EU wil smeden. De EUSEW is al aan zijn tiende editie toe, en is uitgegroeid tot Europa’s paradepaardje op het vlak van evenementen voor al wie de Europese energiedoelstelling wil helpen bereiken. Het evenement geniet de steun van het Uitvoerend Agentschap voor kleine en middelgrote ondernemingen (EASME), wordt georganiseerd in overleg met de Europese Commissie en stelt activiteiten voor rond energie-efficiëntie en hernieuwbare energie in heel Europa.

Dit jaar focust de jaarlijkse conferentie over het cohesiebeleid in Brussel – van 16 tot 18 juni – op de rol van verantwoord consumeren in de nieuwe energie-unie. In het kader hiervan worden elk jaar de Europese Awards voor Duurzame Energie uitgereikt aan de beste projecten rond energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. De winnaars worden op 16 juni, tijdens de ceremonie in Brussel, bekendgemaakt door Jerzy Buzek, voormalig eerste minister van Polen en voorzitter van de Commissie Industrie, Onderzoek en Energie van het Europees Parlement.

Miguel Arias Cañete, Eurocommissaris voor Klimaat en Energie, Maroš Šefčovič, vicevoorzitter van de Europese Commissie belast met de energie-unie, en andere hoogwaardigheidsbekleders zullen aanwezig zijn om de 10e editie van de EUSEW in stijl te vieren.

 

Schrijf u vóór 8 juni in voor de conferentie over het cohesiebeleid van de EUSEW!

Raadpleeg het programma van de conferentie voor meer informatie!

Energy Days Nederland

DOCX - 117 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over EUEnergyweek

De EU Sustainable Energy Week ( EUSEW ) is een initiatief van de Europese Commissie en vond voor de eerste keer plaats in 2006. Vandaag wordt het gecoördineerd door het Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME) in nauwe samenwerking met de Directeur-Generaal voor Energie van de Europese Commissie.

De EU Sustainable Energy Week presenteert activiteiten waarbij energie-efficiëntie en duurzame energie oplossingen centraal staan. Het is ontworpen om de best practices in de kijker te zetten, te inspireren en lidstaten te motiveren om te voldoen aan de energie- en klimaatdoelstellingen van de EU.

Het doel is om via een gevarieerd programma van individuele inspanningen verandering teweeg te brengen op een hoger niveau.