Energiapäevad 2015: toome turvalise, puhta ja tõhusa energia kodule lähemale

Euroopa Liidu energiapäevad aitavad levitada teavet turvalise, puhta ja tõhusa energia kohta. Korraldatakse ligi 500 esitlust, töötuba, näitust, kontserti, mängu, viktoriini, väljapanekut ja ka muud tegevust, millel eeldatavalt osalevad tuhanded inimesed kogu Euroopast ja ka väljastpoolt. Peaaegu neljandik üritustest toimub Euroopa Liidu säästva energia nädala (EUSEW) ja poliitilise konverentsi raames Brüsselis ning ülejäänud toimuvad juunikuu jooksul erinevates kohtades Euroopa Liidu 28 liikmesriigis ja assotsieerunud riikides, kaasa arvatud Türgis, Serbias, Moldovas, Gruusias, Ukrainas, Norras ja Islandil.

Sel aastal on end registreerinud põnevaid üritusi korraldama eraettevõtted, ametivõimud, energiaagentuurid, valitsusvälised organisatsioonid, ühistud, kaubanduskojad, tööstus- ja tarbijaühendused, meedia, haridusasutused ning uurimis- ja tehnoloogiakeskused.

Vaadake, kus toimuvad energiapäevad teie lähedal – või veelgi parem, pakkuge enda omad välja!

Taust: midagi enamat kui vaid päev või nädal

Energiapäevad on Euroopa Liidu säästva energia nädala (EUSEW) põhiüritus, mille eesmärk on jagada parimaid tavasid, pakkuda uusi ideid ja luua sidemeid eesmärgiga aidata Euroopa Liidu energialiitu kujundada. Säästva energia nädalat korraldatakse juba kümnendat aastat ning see on juhtiv üritus kõigi huvigruppide jaoks, mis otsivad parimaid mooduseid Euroopa Liidu energia- ja kliimaalaste eesmärkide täitmiseks. Väikeste ja Keskmise Suurusega Ettevõtjate Rakendusameti (EASME) toetusel ja Euroopa Komisjoni konsultatsioonide abil korraldatakse nädala raames üritusi, mis on pühendatud energiasäästlikkusele ja taastuvenergia lahendustele kogu Euroopas.

Seekordsel 16.–18. juunini Brüsselis toimuval iga-aastasel poliitilisel konverentsil keskendutakse vastutustundlike tarbijate rollile uues energialiidus. Välja antakse ka säästva energia auhinnad, millega tunnustatakse aasta parimaid projekte energiasäästlikkuse ja taastuvenergia lahenduste valdkonnas. Võitjad kuulutab 16. juunil Brüsselis aset leidval tseremoonial välja Jerzy Buzek, endine Poola peaminister ja praegune Euroopa Parlamendi tööstuse, teadusuuringute ja energeetikakomisjoni (ITRE) juht.

Euroopa Liidu kliimameetmete ja energiapoliitikavolinik Miguel Arias Cañete, energialiidu eest vastutav komisjoni asepresident Maroš Šefčovič ja teised aukandjad aitavad samuti stiilselt tähistada Euroopa Liidu säästva energia nädala 10. aastapäeva.

Registreeruge Euroopa Liidu säästva energia poliitilisele konverentsile enne 8. juunit!

Tutvuge konverentsi programmiga, et saada rohkem teavet!

Energy Days Estonia