2015-ös energianapok: biztonságos, tiszta és hatékony energiát visznek a hétköznapokba

Az Európai Unió „energianapjai” segítenek minél szélesebb körben megismertetni a biztonságos, tiszta és hatékony energia fogalmát. Mintegy 500 prezentáció, műhelyfoglalkozás, kiállítás, koncert, játék, kvíz és egyéb program várhatóan idén is sok ezer látogatót megmozgat majd szerte Európában, sőt annak határain túl is. Az idei események közel negyedének Brüsszel ad otthont a fenntartható energia európai hete (EUSEW), illetve egy szakpolitikai konferencia kapcsán – a többi programra pedig június végéig, különféle helyszíneken kerül majd sor az EU 28 tagállamában és a társult országokban, köztük Törökországban, Szerbiában, Moldovában, Grúziában, Ukrajnában, Norvégiában és Izlandon.

Számos magánvállalat, közigazgatási szerv, energiaügynökség, nem kormányzati szervezet, szövetkezet, kereskedelmi kamara, ipari és fogyasztói szervezet, médium, oktatási intézmény, kutató- és technológiai központ jelezte már részvételi szándékát az izgalmasnak ígérkező idei programsorozatban.

Tájékozódjon az energianapok Önök közelében tervezett eseményeiről – vagy ami még jobb: ajánljon Ön másoknak programot!

Háttér: jóval több mint egy nap vagy akár egy hét

Az energianapok elmaradhatatlan részét képezik az EUSEW európai hétnek, amely a legjobb gyakorlatok terjesztésével, újszerű ötletekkel és kapcsolatépítési lehetőségekkel igyekszik segíteni az európai energiaunió formálódását. Az immár tíz éves múltra visszatekintő európai hét a legfontosabb rendezvény Európában az Unió energiaügyi és éghajlat-politikai céljainak megvalósításán fáradozó érintettek számára. Az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetések mellett a Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynökség (EASME) támogatását élvező eseménysorozat programjában az energiahatékonyág és a megújuló energetikai megoldások európai terjesztésével kapcsolatos tevékenységek szerepelnek.

Az éves szakpolitikai konferencia központi témája idén – június 16. és 18. között Brüsszelben – a felelős fogyasztók új európai energiaunióban betöltött szerepe lesz. A program részeként idén is kiosztják a Fenntartható Energia díjakat, melyekkel az év legjobb energiahatékonysággal és fenntartható energetikai megoldásokkal kapcsolatos projektjeit jutalmazzák. A győzteseket június 16-án, a brüsszeli díjátadó alkalmával fogja kihirdetni Jerzy Buzek, egykori lengyel miniszterelnök, aki jelenleg az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi (ITRE) Bizottságának vezetője.

Az EUSEW 10. évfordulójának méltó megünnepléséhez Miguel Arias Cañete, az éghajlat- és az energiapolitikáért felelős uniós biztos, Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke, valamint egyéb magas rangú személyek jelenléte is hozzájárul.

 

Jelentkezzen az  EUSEW szakpolitikai konferenciájára június 8-ig!

Tekintse meg a konferencia programját bővebb információért!

Energy Days Hungary

DOCX - 116 Kb

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About The EU Sustainable Energy Week

The European Sustainable Energy Week is a month-long series of activities to build a secure energy future for Europe. It includes the EUSEW Policy Conference, Energy Days and Networking Village and the EU Sustainable Energy Awards. Launched in 2006, EUSEW is organised by the Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME) in close cooperation with Directorate-General for Energy. It brings together public authorities, private companies, NGOs and consumers to promote initiatives to save energy and move towards renewables for clean, secure and efficient power.